Ανοίγουν καφέ και εστιατόρια αύριο – Όσα πρέπει να γνωρίζουν πελάτες και εργαζόμενοι

EUROKINISSI

Τα καταστήματα εστίασης ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα μόνο σε υπαίθριους χώρους, χωρίς μουσική και με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, προβλέπει μεταξύ άλλων η ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβασή τους σε επιχείρηση εστίασης οι πολίτες πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης- π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων)- είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, με τις εξής προϋποθέσεις:

-αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

-φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

-μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους
Επίσης, τα μέτρα προβλέπουν:

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
Οι υπηρεσίες take away, delivery και drive through επιτρέπονται και μετά το πέρας της λειτουργίας, χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων αυτών.

Επίσης, τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες take away και delivery.εων/ δεξιώσεων.