today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ουκρανία: Επιπλέον προμήθεια 10 εκατ. δόσεων από το εμβόλιο της Pfizer

Η Ουκρανία υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Pfizer για την επιπλέον προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των δόσεων που θα προμηθευτεί στις 20 εκατομμύρια δόσεις, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του το γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο. Έτσι, θα λάβουμε συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, αυτό το ημερολογιακό έτος» ανέφερε το προεδρικό γραφείο, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει τις πρώτες 500.000 δόσεις, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με επιπλέον 4,5 εκατομμύρια δόσεις στο τρίτο τρίμηνο και τις υπόλοιπες 15 εκατομμύρια δόσεις, στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το πρώτο συμβόλαιο με την Pfizer για 10 εκατομμύρια δόσεις υπογράφτηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Ουκρανία προγραμματίζει επίσης, να προμηθευτεί εμβόλια από την AstraZeneca, την Κίνα, αλλά και την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX.

Συνολικά 752.293 Ουκρανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει περισσότερες από δύο εκατομμύρια μολύνσεις και 44.436 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ