today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Πρόωρος τελικός στο Παρίσι, «μάχη» στην Μαδρίτη

Στον απόηχο της αποτυχημένης προσπάθειας για την δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League από 12 κορυφαίους συλλόγους της «γηραιάς ηπείρου», συνεχίζεται το Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, πλησιάζει στο τέλος της για την περίοδο 2020-21, καθώς το προσεχές διήμερο θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί. Και τελικά, όπως αναμενόταν, οι όποιες κυρώσεις επιβληθούν από τις αρμόδιες Αρχές στους 12 «αντάρτες» θα επιβληθούν στο μέλλον, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αλλάξει ο «χάρτης» του Champions League, δεδομένου ότι τρεις από τους τέσσερις ημιφιναλίστ (Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι) είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της ESL.

Η Ρεάλ Μαδρίτης που δείχνει να χάνει έδαφος στην διεικδίκηση της La Liga, υποδέχεται την Τσέλσι και οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν, θα επιδώξουν να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα που θα τους καταστήσει φαβορί για την πρόρκιση εν΄ όψει της ρεβάνς. Ο Γάλλος τεχνικός θα στηριχθεί -κυρίως- και πάλι στην εκτελεστική δεινότητα του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και στον «γίγαντα» που κάθεται ανάμεσα στα δοκάρια των Μαδριλένων, τον Βέλγο τερματοφύλακα, Τιμπό Κουρτουά. Από την πλευρά τους, οι Λονδρέζοι, που έχουν βελτιώσει εντυπωσιακά την αμυντικής τους λειτουργία, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, θα παίξουν στην Μαδρίτη, με διπλό στόχο. Αφ΄ ενός να μην δεχθούν γκολ και αφ΄ ετέρου να σκοράρουν, έτσι ώστε να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες τους για πρόκριση στον τελικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν τα… φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Σ΄ ένα «ζευγάρι» που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο τελικός της εφετινής διοργάνωσης, η Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενήσει την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση της Premier League, έβαλαν ήδη από εχθές (25/4) στην τροπαιοθήκη τους το League Cup και βρίσκονται σε εξαιρετικό «φεγγάρι». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και το επιτελείο του, έχουν σχεδόν αγγίξει το απόλυτο στο φορμάρισμα της ομάδας την κατάλληλη εποχή και οι παίκτες του Καταλανού προπονητή, θα παίξουν στο Παρίσι για να πάρουν την νίκη. Χωρίς βέβαια να τους «χαλάσει» η ισοπαλία ή μία ήττα της τάξης του ενός τέρματος. Οσον αφορά στους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, θα στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας του και ειδικά την επιθετική λειτουργία στον Κιλιάν Μπαπέ και στον Νεϊμάρ, οι οποίοι μπορούν να «διαλύσουν» οποιαδήποτε άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το σημείο κάθε κορυφαίας διοργάνωσης, η πρόκριση κρίνεται στις λεπτομέρειες και καθοριστικό ρόλο, διαδραματίζουν τα «αστέρια» των ομάδων, που λαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος από το βάρος μίας τέτοιου επιπέδου αναμέτρησης. Και στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, έχει αποδειχθεί, πως εάν βρεθούν σε καλή βραδυά οδηγούν την ομάδα τους στοπ επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η κατάληξη έχει αρνητικό πρόσημο.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Champions League, έχει ως εξής:

Τρίτη 27 Απριλίου (22:00)

Στην Μαδρίτη: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Τετάρτη 28 Απριλίου (22:00)

Στο Παρίσι: Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

 Οι δεύτεροι ημιτελικοί, θα διεξαχθούν ως εξής:

Τρίτη 4 Μαϊου (22:00)

Στο Μάντσεστερ: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Τετάρτη 5 Μαϊου (22:00)

Στο Λονδίνο: Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ