today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΗΠΑ: Χάκερ παραβίασε τον διακομιστή της αστυνομίας της Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με το AP την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ρωσόφωνη οργάνωση

Ο διακομιστής του αστυνομικού τμήματος της Ουάσινγκτον παραβιάστηκε από χάκερ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας, σε μια επίθεση για την οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP https://bit.ly/3xujeCG, την ευθύνη ανέλαβε ρωσόφωνη οργάνωση κακόβουλου λογισμικού εκβίασης για την καταβολή λύτρων (ransomware).

Το αστυνομικό τμήμα διευκρίνισε ότι βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αποτίμησης της έκτασης της μη εγκεκριμένης πρόσβασης.

“Καθώς προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον πλήρη αντίκτυπο και συνεχίζουμε να αξιολογούμε τη δραστηριότητα, επιφορτίσαμε το FBI να ερευνήσει πλήρως το θέμα”, αναφέρει η αστυνομία της Ουάσινγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, την οποία επικαλέστηκαν μέσα, μεταξύ των οποίων το AP και το NBC News.

Στην ανακοίνωση αυτή δεν κατονομάζονται οι ύποπτοι για την επίθεση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Επίσης το αστυνομικό τμήμα δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Το AP διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάστηκαν επιχειρήσεις της αστυνομίας από την παραβίαση αυτή, αν και πρόσθεσε ότι η οργάνωση κακόβουλου λογισμικού εκβίασης για την καταβολή λύτρων Babuk ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι έκλεψε ευαίσθητα δεδομένα, περιλαμβανομένων στοιχείων για πληροφοριοδότες, τα οποία απείλησε να μοιραστεί με συμμορίες εγκληματιών.

Αυτοί που χρησιμοποιούν ransomware κρατούν φακέλους και δίκτυα σε ομηρία αν δεν τους καταβληθούν χρήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αντιμετώπιση οργανώσεων αυτού του είδους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ