today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Κ.Καραμανλής: Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει

“Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει”, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά την επιθεώρηση των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου “Μακεδονία” και υπογράμμισε πως είναι τεράστια η διαφορά της εικόνας του σήμερα με εκείνης πριν έρθει η Fraport.

“Οσοι έχουμε δει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν έρθει η Fraport και όσοι βλέπουμε το αεροδρόμιο σήμερα διαπιστώνουμε μια τεράστια διαφορά, τόσο στη λειτουργικότητα, την κτιριακή, όσο και στην αισθητική. Και μάλιστα αυτό το κάνουμε αυτές τις μέρες, λίγες εβδομαδες πριν η χώρα μας ανοίξει τις πύλες του τουρισμού. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία το κατασκευαστικό αυτό έργο ολοκληρώθηκε”, είπε ο υπουργός και σημείωσε: “Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει. Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικός πόλος ανάπτυξης της περιοχής, χρειαζόταν να γίνει ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό που θέλουμε σήμερα”.

Γενικότερα ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι “αυτό το έργο συνεχίστηκε, παρά τις φοβερές παλινωδίες και από την επόμενη κυβέρνηση”.

Τόνισε ότι τα μοντέλα παραχώρησης στην ουσία αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες και πραγματικά προσφέρουν ένα σύγχρονο πλαίσιο για το πως πρέπει η χώρα μας να υποδέχεται τους επισκέπτες, είτε είναι Ελληνες, είτε ξένοι.

“Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα αεροδρόμιο πολύ σύγχρονο ακριβώς την περίοδο πριν ανοίξουμε τον τουρισμό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, σε μια πόλη που μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή”, επισήμανε ο κ. Καραμανλής. Όπως είπε, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες κτιριακής αναβάθμισης και εδώ και τρεις μήνες έχει σταδιακά ανοίξει και λειτουργεί. Χαρακτήρισε”εντυπωσιακή” τη δουλειά που έχει γίνει, ευχαρίστησε τη Fraport και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και είπε ότι το αεροδρόμιο “Μακεδονία” είναι ένα στολίδι, όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για όλη τη ΝΑ Ευρώπη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στα αστικά λεωφορεία εν μέσω της πανδημίας, απάντησε ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη τόνισε «από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2019 κατάφερε να διπλασιάσει τον στόλο των αστικών λεωφορείων και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων.

Τον κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ξενάγησαν στο αναβαθμισμένο αεροδρόμιο ο Αλεξάντερ Τσινέλ, CEO Fraport , ο Μπιλ Φούκερτον, γενικός διευθυντής κατασκευαστικού έργου και ο Ηλίας Μαραγκάκης, διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας της Fraport Greece.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ