today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Προς Πάσχα στην πόλη και φέτος

Στον τόπο κατοικίας αναμένεται να εορταστεί και φέτος το Πάσχα, ενώ μελετώνται ήδη οι τρόποι να λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Μάλιστα, χθες, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συζήτηση επί του ζητήματος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως αποκάλυψε, σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος θα πραγματοποιηθεί φέτος η περιφορά του Επιταφείου, αλλά γύρω από τον ναό. Ειδικά για την Ανάσταση και το Πάσχα είπε πως βρέθηκε μέση λύση και δεν άφησε περιθώριο ελπίδας για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «Θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για το Πάσχα αναμένονται εντός της εβδομάδας

Οι αποφάσεις και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις για τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα αναμένονται εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία από την επιτροπή των ειδικών είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Επισήμανε ότι η επιτροπή αξιολογεί όλα τα δεδομένα, και τα επίκαιρα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την τελική απόφαση.

Ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορωνοϊού

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η εξέλιξη της πανδημίας καθώς προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, με την εικόνα να επιδεινώνεται λόγω του συνωστισμού σε πλατείες και των παράνομων κορωνοπάρτι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: “Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά”;

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

“Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ