today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Η αναζήτηση ευκαιριών από τους Γερμανούς, η μάχη του POS, και η επίθεση στην Πελώνη

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα ελληνικά PΟS, στον κλάδο δηλαδή της αποδοχής, διαχείρισης και εκκαθάρισης συναλλαγών με κάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης σε αναζήτηση ευκαιριών εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, και στην Ελλάδα, βρίσκονται δύο μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Πρόκειται για την World Line και την Six. Η πρώτη πρόσφατα εξαγόρασε έναντι 7,8 δις. ευρώ την Ingenico και έγινε η τέταρτη εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο και η δεύτερη λειτουργεί την υποδομή που υποστηρίζει τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό τομέα και προσφέρει ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Θα έχουμε…εκπλήξεις; Ίδωμεν

Μαθαίνουμε πως έντονο είναι το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στη χώρα μας. Στόχος είναι το Ταμείο Ανάκαμψης , βεβαίως-βεβαίως, καθώς εκτιμούν πως θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων και ανάπτυξη στην αγορά. Μάλιστα συγκεκριμένες εταιρείες από διάφορα κρατίδια της Γερμανίας βρίσκονται σε ανοιχτή συζήτηση με την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες. Ο τομέας της τεχνολογίας και του realestate (στα ξενοδοχεία) μαθαίνουμε πως ενδιαφέρουν τους Γερμανούς.

Χαμός γίνεται από αιτήματα συνάντησης στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών εκπροσώπων κατασκευαστικών εταιρειών. Στόχος των εταιρειών είναι τα έργα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι 11 στο σύνολο και έχουν ως απώτερο σκοπό την αναμόρφωση της πόλης. Ποιοι οι όροι των διαγωνισμών (που θα) προκηρυχθούν, θα υπάρξουν νέοι διαγωνισμοί, πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα και άλλα ωραία βρίσκονται στις λίστες των αιτημάτων των εταιρειών. Μέχρι στιγμής ο Καραμανλής δεν συναντιέται με κανέναν, ενώ ξεκάθαρη παρόμοια γραμμή δίνει και στους συνεργάτες του.

Η είσοδος Μελισσανίδη στα media φέρνει, όπως μαθαίνουμε και πρόσθετες επενδύσεις στα μέσα. Ακούγεται έντονα πως ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στο διαδίκτυο, πρόκειται να κάνει νέες κινήσεις στα μίντια σε συνεργασία με νέους παίκτες. Πλέον η πίτα έχει ξαναμοιραστεί και ίσως επηρεάσει και την οπτική προς την κυβερνητική πολιτική.

Νέο πρότζεκτ μαθαίνω ότι έχει βάλει μπροστά η Fraport ενόψει της τουριστικής περιόδου. Μετά τις επενδύσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, προετοιμάζεται για τον εκμοντερνισμό των εσωτερικών χώρων του αεροδρομίου της Μίκρας, βάζοντας μπροστά την κατασκευή και εκχώρηση νέων χώρων εστίασης και νέων εμπορικών spots. Στόχος της η μακροπρόθεσμη απόσβεση μέρους της επένδυσής της, αφού τα στελέχη της πιστεύουν ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα πολλαπλασιάσει και την επιβατική κίνηση.

Σε  διερεύνηση του υπευθύνου των διαρροών με παλαιές αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη είναι το  Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι η ανάσυρση των προ δεκαετίας σχολίων της στα κοινωνικά δίκτυα ήταν στοχευμένη και προέρχεται από πρόσωπο εντός των τειχών, το οποίο επιθυμεί να βάλει όρια στην περεταίρω πολιτική εξέλιξή της. Σε κάθε περίπτωση πάντως, βουλευτές της Ν.Δ. φέρονται να έχουν ενοχληθεί όχι τόσο για την κριτική της κας Πελώνη στους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη (άλλωστε η δουλειά της είναι να κάνει κριτική) αλλά από τις αναφορές της που θεωρούν ότι “στρέφονται κατά του dna της παράταξης”, δηλαδή κατά της ορθόδοξης πίστης και των αναφορών στην πατρίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ