today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πως αποτελεί στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία 12 Απριλίου με προϋπόθεση την υποχρεωτική χρήση των self test.

Χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει για το άνοιγμα των σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test.

“Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά”, πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια. “Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους”, πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την χορήγηση των self tests σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και ξεκινάει η διάθεση τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και  εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ