today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Μπάιντεν: Χαιρέτισε τα θετικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας για την ανεργία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα τη δημιουργία πάνω από 900.000 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο, ένα γεγονός που, όπως εκτιμά, είναι «πηγή ελπίδας» για τους Αμερικανούς, τους οποίους ωστόσο κάλεσε για άλλη μια φορά να μην «χαλαρώνουν» απέναντι στην πανδημία της Covid-19.

«Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα είναι καλή είδηση», είπε, στις σύντομες δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο. «Υπάρχει, επιτέλους, ελπίδα για πολλές οικογένειες», πρόσθεσε.

«Όμως, έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε ώστε να επαναφέρουμε την οικονομία μας στην τροχιά της, μετά τη χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και σχεδόν έναν αιώνα», προειδοποίησε.

«Σας εκλιπαρώ: μην αφήσετε να γίνει καπνός η πρόοδος που επιτεύχθηκε με τεράστιες προσπάθειες. Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», επέμεινε, ζητώντας να τηρούνται οι οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων αυξήθηκε κατά 916.00 τον Μάρτιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Αύγουστο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα ανέρχονταν σε περίπου 627.000 αυτόν τον μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ