today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η Τουρκία αρχίζει να χορηγεί εμβόλια των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19

Η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα να χορηγεί εμβόλια των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, εισάγοντας ένα δεύτερο εμβόλιο στην εκστρατεία ανοσοποίησης που ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τα νέα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Τουρκία έχει έως τώρα διανείμει 16,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων άνω των 7 εκατ. ανθρώπων που έχουν λάβει μια δεύτερη δόση από τα εμβόλια που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech.

Η χορήγηση εμβολίων έως τώρα περιλαμβάνει ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, υγειονομικό προσωπικό και άλλες ομάδες που θεωρούνται ότι έχουν προτεραιότητα.

Συνολικά 2,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν φθάσει στην Τουρκία, με αυτόν τον αριθμό να αναμένεται να φθάσει τα 4,5 εκατ. τις επόμενες ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να λάβουν όταν έρθει η σειρά τους, δήλωσε ο Κότζα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

Ο Εμρέ Γιαβούζ είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech διότι η κόρη τους σπουδάζει στην Ευρώπη και ίσως εκεί να μην γίνονται δεκτοί, όπως είπε ο ίδιος, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Sinovac. «Υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το εάν θα γίνει αποδεκτό αυτό (το εμβόλιο της Sinovac) ή όχι. Άρα, επιλέγω αυτό για να είμαι σίγουρος», δήλωσε αφού έλαβε την πρώτη δόση σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

Η Τουρκία πρόσφατα επέβαλε νέα lockdowns για το σαββατοκύριακο στις περισσότερες επαρχίες, καθώς τα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ σε όλη τη χώρα. Χθες, καταγράφηκαν 40.806 νέα περιστατικά, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων διαμορφώθηκε χθες σε 3,358 εκατ. με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 31.713.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως για τα ημερήσια κρούσματα βάσει του επταήμερου μέσου όρου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ