today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γαλλία: Βουλευτές ζητούν από τον πρόεδρο Μακρόν να ανοίξει τους εμβολιασμούς στους φοιτητές

Μια ομάδα Γάλλων βουλευτών ζητούν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ανοίξει από τον Απρίλιο τους εμβολιασμούς στους φοιτητές, «μια ισχυρή κίνηση προς τη νεολαία», σε μια επιστολή που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Επειδή η νεολαία εμπεριέχει το μέλλον της χώρας μας, πρέπει να της προσφέρουμε μια ελπίδα», γράφει ο Ολιβιέ Μπεστ, επικεφαλής των 21 βουλευτών της ομάδας Agir, σε αυτήν την επιστολή προς τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Μπεστ και οι συνάδελφοί του θα ήθελαν οι νέοι να επωφεληθούν από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου Janssen του αμερικανικού εργαστηρίου Johnson & Johnson, η έναρξη της οποίας έχει προβλεφθεί από τις 19 Απριλίου.

Αυτή η επιλογή θα επέτρεπε να διασφαλιστεί η επιστροφή στα πανεπιστήμια το 2021 με «φυσική παρουσία», υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Θα επέτρεπε επίσης στους νέους να «κάνουν τις πρακτικές ασκήσεις τους και να συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής την ώρα που η Ευρώπη σκέφτεται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό προκειμένου να μπορεί κανείς να ταξιδεύει από μία χώρα στην άλλη από τον προσεχή Ιούνιο», σύμφωνα με την ομάδα.

Ο εμβολιασμός τους θα επέτρεπε, επιπλέον, στους νέους να μπορέσουν να ξαναδούν τους γονείς και τους παππούδες τους, που θα έχουν επίσης εμβολιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ξανά ο «δεσμός μεταξύ των γενεών», τονίζουν οι υπογράφοντες.

Το εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson θα διανεμηθεί στην Ευρώπη από τις 19 Απριλίου και η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει περίπου 8 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, μεταξύ αυτών περίπου 500.000 τον Απρίλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ