today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Εκκίνηση στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες στη Ρόδο

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο θα φιλοξενηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Ρόδο. Είκοσι έξι ομάδες, με 176 ποδηλάτες από 18 χώρες ξεκινούν τον ποδηλατικό «μαραθώνιο» 620 συνολικά χιλιομέτρων, δοκιμάζοντας για πέντε ημέρες τις αντοχές και το ταλέντο τους.

Η αρχή θα γίνει με το “Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Απριλίου, για να ακολουθήσουν το τετραήμερο 8-11 Απριλίου οι αγώνες του “International Tour of Rhodes”. Η Rhodes International Cycling Events, o σύλλογος Ροδήλιος και η “Sports Tours Hellas” έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για ένα πλήρες ποδηλατικό πενθήμερο.

«Καλωσορίζουμε τις ομάδες στην πόλη της Ρόδου. Οι αγώνες “Rhodes International Cycling Events”, μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός με πολυδιάστατα οφέλη καθώς συμβάλει στην προβολή του νησιού και του αθλητισμού, αξιοποιεί τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό και μεριμνά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», σχολίασε ο πρόεδρος του Ροδήλιου, Ιωάννης Παπασταματάκης.

«Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19.Εύχομαι σε όλους καλή διαμονή, ελπίζω να παρακολουθήσουμε θεαματικούς αγώνες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των αγώνων Γιώργος Λεβεντάκης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, αυτό θα συνεχιστεί δυναμικότερα τα επόμενα χρόνια πιστοί στην υπόσχεση που έχουμε δώσει στους θεσμικούς φορείς για την καθιέρωση της Ρόδου και του Ν. Αιγαίου ως ποδηλατικού προορισμού».

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στους αγώνες έχει προσκληθεί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, λάτρης της ποδηλασίας και της Ρόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ