today-is-a-good-day
20 C
Athens

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους 65-69 ετών

Μετατρέπεται σε Covid Noσοκομείο το Θριάσιο

«Συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. ειδικά στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 Μ.Ε.Θ. covid. Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Ελπίς» και «Κωνσταντοπούλειο»», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη είπε πως «μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους πάνω από 607 χιλιάδες και με τις δύο δόσεις».

Από σήμερα, μπαίνουν σε λειτουργία άλλα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα. Ένα στο Στάδιο Ξιφασκίας του Ελληνικού και ένα στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Περιστέρι και ο εμβολιαστικός μηχανισμός ενισχύεται με 272 εμβολιαστικά κέντρα. «Έτσι ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων ανέρχεται πλέον σε 1.073, δηλαδή 55 περισσότερα από τον αρχικό αριθμό 1.018 που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο» σημείωσε η κ. Πελώνη.

«Αύριο Παρασκευή, 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 65-69. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ