today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ιαπωνία: “Συγγνώμη” από τον υπουργό Υγείας για δείπνο υπαλλήλων

O υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας ζήτησε συγγνώμη μετά την αποκάλυψη από μέσα ενημέρωσης ότι υπάλληλοι του υπουργείου του συγκεντρώθηκαν για δείπνο, αργά ένα βράδυ, την περασμένη εβδομάδα σε εστιατόριο του Τόκιο, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα της ιαπωνικής κυβέρνησης για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Ο υπουργός Νοριχίσα Ταμούρα επιβεβαίωσε ότι 23 υπάλληλοι του υπουργείου του δείπνησαν μαζί στις 24 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι θα ερευνήσει σύντομα το ζήτημα αυτό, μετέδωσε το Kyodo.

Για το Τόκιο και τρεις νομούς που το περιβάλλουν ήρθη στις 21 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα της κυβέρνησης προς τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίς, στις 21:00, και για τον κόσμο να περιορίσει τις συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστό ρεπορτάζ της εφημερίδας Yomiuri, οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είχαν συγκεντρωθεί για αποχαιρετιστήριο πάρτι σε παμπ στην περιοχή Γκίνζα του Τόκιο και κάποιοι παρέμειναν ως τα μεσάνυχτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ