today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Politico: Ο Κ.Μητσοτάκης ο ηγέτης που ζήλεψαν οι συνάδελφοί του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Politico πλέκει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα τόσο για την επικοινωνία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τζο Μπάιντεν, όσο και για την τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο ηγέτης που ζήλεψαν οι περισσότεροι συνάδελφοί του την Πέμπτη. Και αυτό γιατί ήταν ο μόνος που είχε εξασφαλίσει διμερή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Biden, αμέσως μετά την ομαδική τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει τους ομολόγους του για αυτό το κατ’ ιδίαν τηλεφώνημα– ανήμερα και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τους άφησε να το «ανακαλύψουν» μόνοι τους σήμερα το πρωί. Βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θερμή και εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Biden, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο τους συζήτησαν εκτενώς τους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες», αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Politico.

Παράλληλα για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής σημειώνει: «Η συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο ολοκληρώθηκε με τον κ. Μητσοτάκη να ευχαριστεί τόσο την Ursula von der Leyen όσο και τον Josep Borrell, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, για την πρόσφατη έκθεσή τους για την Τουρκία. Στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την έκθεση δίκαιη, ισορροπημένη και ρεαλιστική, καθιστώντας σαφές ότι οι διατυπώσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων, που τελικά υιοθετήθηκε χωρίς χρονοτριβές, ήταν αποδεκτό για την Ελλάδα καθώς αντανακλούσε την προσέγγιση «μαστίγιο και καρότο» της έκθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ