Οι επενδύσεις της Jumbo, τα δάνεια της Aegean, και το κολοσσιαίο έργο ψηφιοποίησης εγγράφων

Έως το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του logistic center της Jumbo στη Ρουμανία. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους περίπου 30 εκατ.ευρώ και αφορά σε αποθηκευτικούς χώρους 75.000 τ.μ. και κτήριο γραφείων 500 τ. μ. Στόχος είναι η ενίσχυση της διανομής και η αποθήκευση των προϊόντων στα Βαλκάνια σταδιακά, με σημείο αναφοράς τη Ρουμανία, όπου η εταιρεία λειτουργεί 14 καταστήματα. Στόχος της εισηγμένης είναι να λειτουργήσει άλλα 20 σημεία πώλησης στη χώρα με ορίζοντα πενταετίας, ενώ το σημείο που βρίσκεται το ακίνητο είναι μέρος της έκτασης που είχε περάσει στην Alpha Bank μετά την πτώχευση του εκεί developer.

Την πίτα του ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες στη Δυτική Αττική και αλλού διεκδικούν εταιρείες κατασκευών. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Premia (πρώην Pasal) όπως πληροφορούμαστε. Σημειώνεται πως το έργο ΣΔΙΤ αφορά τη δημιουργία φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας. Το ύψος του συνόλου των projects που αναμένεται να υλοποιηθούν για τις φοιτητικές εστίες ξεπερνά τα 400 εκατ.ευρώ. Επομένως όλοι θέλουν ένα μέρος της…πίτας.

Για τα έργα κατασκευών που κόπηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης σας έχουμε έγκαιρα ενημερώσει. Μαθαίνουμε πως έρχονται όμως νέα ΣΔΙΤ, ενώ έχουν πάρει πράσινο φως από τις Βρυξέλλες έργα υποδομών όπως η διαχείριση του νερού , σιδηρόδρομοι και μεγάλα έργα άρδευσης και ύδρευσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως το συνολικό ύψος του project, και της χρηματοδότησης, αγγίζει τα 3 δις. ευρώ, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Η πίτα μεγάλη, επομένως μεγάλος και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών

Aναπροσαρμογή δανειακών υποχρεώσεων της Aegean ; Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν πως στόχος της εισηγμένης είναι να συνέλθει από τις συνέπειες της πανδημίας και προς αυτή την κατεύθυνση αναπροσαρμόστηκαν οι όροι ομολόγου 200 εκατ. του 2019. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες γενικές συνελεύσεις με αντικείμενο αναπροσαρμογή υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Ένα ακόμη project που έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι έργα πάνω από 1 δισεκ. ευρώ για την ψηφιοποίηση εγγράφων. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να τρέξει ο διαγωνισμός για ψηφιοποίηση πάνω από 500 εκατ. σελίδων που βρίσκονται σήμερα σε ντουλάπια και φακέλους χύμα. Ενώ προχωρά και η ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΦΚΑ για να εκδίδονται γρήγορα συντάξεις. Αν προσθέτει κανείς και μικρότερα έργα, τότε το κόστος αγγίζει το 1 δις. ευρώ. Με την Singular να έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον…

Στο Δυτικό τομέα της Β Αθηνών θα κατέβει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υποψήφιος ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Για κάποια στιγμή σκέφθηκε και την Ημαθία, αλλά τον …κέρδισε η Πρωτεύουσα.  Την ίδια στιγμή για το Νότιο Τομέα ετοιμάζονται ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και ο πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σκέφτηκε και τη Λακωνία, αλλά μέτρησε την υποψηφιότητα του, πριν λάβει τις αποφάσεις του.
Οι εκλογές μπορεί να αργούν, αλλά η ονοματολογία υποψηφίων καλά κρατεί.

Κώστας Κυρανάκης και Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι στη ΝΔ, αλλά ούτε «σύντροφοι», ούτε «συναγωνιστές» είναι. Μαθαίνουμε ότι ανταγωνίζονται ιδιαίτερα με τη «κόντρα» τους να φτάνει και στο Μαξίμου, χωρίς όμως να δίνεται συνέχεια.
Βλέπετε και οι δυο εκλέγονται στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών, όπου τα τζαρτζαρίσματα είναι σύνηθες φαινόμενο.

Τον αντι-Τσιόδρα ψάχνουν ακόμη στο Μαξίμου. Βλέπετε, όσο ο εν λόγω λοιμωξιολόγος έβγαινε μπροστά τα πάντα κυλούσαν ρολόι. Από τη στιγμή, όμως που αποτραβήχτηκε οικειοθελώς, άρχισε η πολυφωνία που προκάλεσε εκνευρισμό.
Η Υγειονομική Επιτροπή έμεινε «ακέφαλη» και το πείραμα με τη συλλογική ηγεσία δεν πέτυχε…

Ο κακός χαμός γίνεται στο ΚΙΝΑΛ και ακόμη δεν έχουν μπει στην αρένα όλοι οι «μονομάχοι». Ενας εξ αυτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε διαρροή ότι «είναι ΠΑΣΟΚ μέχρι κόκκαλο». Προσέξατε βέβαια ότι είπε ΚΙΝΑΛ, αλλά το αφήνουμε προς το παρόν.
Την ίδια στιγμή διάφοροι «καλοθελητές», που πίνουν νερό υπερ της Φώφης Γεννηματά λένε ότι ο Λοβέρδος, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος φεύγει… και σίγουρα δεν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ…