today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ν.Μηταράκης: Οι Έλληνες ξεπερνούμε τις δυσκολίες όταν είμαστε ενωμένοι

«Οι Έλληνες ξεπερνούμε τις δυσκολίες όταν είμαστε ενωμένοι. Και μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε την σημερινή παγκόσμια απειλή, μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά», σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε μήνυμά του για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι οι ήρωες τότε «ήταν όλοι οι Έλληνες που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, άλλαξαν τα δεδομένα της εποχής και κόντρα στις προβλέψεις, δημιούργησαν ένα ισχυρό και σύγχρονο ελληνικό Κράτος».

Την ίδια ώρα, οι σημερινοί ήρωες είναι «οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που αναμετρώνται με την πανδημία. Είναι οι ακρίτες στα σύνορά μας, οι δάσκαλοι στα σχολεία μας, οι παπάδες στις εκκλησίες μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι. Ήρωες είναι όλοι όσοι κάνουν ότι μπορούν, για να μείνουν όρθιοι και να προστατεύσουν, τον συνάνθρωπο και τη χώρα μας».

Το πλήρες μήνυμα του υπουργού Μετανάστευσης είναι το εξής:

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα. Τους ήρωες δυο αιώνων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Τους αγωνιστές της επανάστασης, τα θύματα της Σφαγής του ‘22, τους συντελεστές της απελευθέρωσης των νησιών μας. Ευγνωμονούσα προς όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τις αξίες του Ελληνισμού.

Για το παρόν και το μέλλον μας! Η καταστροφή της Χίου είναι στο μυαλό όλων μας, σαν ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοθυσίας στην Ελληνική Επανάσταση. Την είχαμε στα όνειρά μας, ο γνωστός πίνακας είναι πάντα στα μάτια μας και η Χίος είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας.

Η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, όμως είναι και ευκαιρία για αναστοχασμό και κοινή δράση. Οι ήρωες τότε, ήταν όλοι οι Έλληνες που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, άλλαξαν τα δεδομένα της εποχής και κόντρα στις προβλέψεις, δημιούργησαν ένα ισχυρό και σύγχρονο ελληνικό Κράτος.

Οι ήρωες σήμερα, είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που αναμετρώνται με την πανδημία. Είναι οι ακρίτες στα σύνορά μας, οι δάσκαλοι στα σχολεία μας, οι παπάδες στις εκκλησίες μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι.

Ήρωες είναι όλοι όσοι κάνουν ότι μπορούν, για να μείνουν όρθιοι και να προστατεύσουν, τον συνάνθρωπο και τη χώρα μας. Με αυτούς τους σημερινούς ήρωες, θα νικήσουμε τον ιό, θα ξαναδούμε με αισιοδοξία το μέλλον και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να κάνει η Ελλάδα το νέο ξεκίνημα.

Με αυτούς τους ήρωες, επιτυγχάνουμε την ασφάλεια και την ευημερία των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Με αυτούς τους σημερινούς ήρωες, ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. Οι Έλληνες ξεπερνούμε τις δυσκολίες όταν είμαστε ενωμένοι. Και μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε την σημερινή παγκόσμια απειλή, μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά!

Και με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με προσήλωση γνωρίζουμε, βαθιά μέσα μας, τις δυνατότητες αυτού του τόπου. Να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ