Αρ.Πελώνη: Η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών έχει ξεπεράσει το 90%

Αρχές Απριλίου διαθέσιμα τα δωρεάν self-test

Eurokinissi

Στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών και την πορεία της πανδημίας στη χώρα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως διευκρίνισε η κ. Πελώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», ανέφερε και τόνισε ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ.»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες.

Αρχές Απριλίου σημείωσε ότι τα δωρεάν self-test θα είναι έτοιμα προς διάθεση.

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», είπε.