today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σε πορεία χαλάρωσης των μέτρων του lockdown η Βρετανία

Η Βρετανία βρίσκεται σε μία πορεία χαλάρωσης των μέτρων του lockdown, σύμφωνα με τον οδικό της χάρτη, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, αφού είχε ανακοινώσει ότι οι μισοί από όλους τους ενήλικες στη χώρα, έχουν μέχρι τώρα λάβει, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

“Δεν υπάρχει ένδειξη ότι δε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πρόοδο, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη» δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

Σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο από τις μολύνσεις του τρίτου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη και τι θα σήμαινε αυτό για τη Βρετανία, ο Χάνκοκ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την προστασία της χώρας.

Οι αυξανόμενες μολύνσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το σχέδιο της Βρετανίας για την επανέναρξη των ταξιδιών, το οποίο είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί από την 17η Μαΐου.

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει περισσότερα στις 12 Απριλίου, ενώ ο Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση των δεδομένων σχετικά με τα ταξίδια, θα πρέπει να γίνει σε μερικές εβδομάδες και όχι τώρα.

«Θα εξετάσουμε τους δείκτες, τόσο εδώ, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και τις επιπτώσεις των νέων παραλλαγμένων στελεχών, ώστε να κατανοήσουμε αν είναι ασφαλές για να κάνουμε την κίνηση αυτή» εξήγησε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ