today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συρία: Ο Άσαντ και η σύζυγός του αναρρώνουν από την COVID-19

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα αναρρώνουν από την COVID-19 και σύντομα θα επανέλθουν πλήρως στα καθήκοντά τους έπειτα από μια περίοδο κατ΄οίκον απομόνωσης, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

Στις 8 Μαρτίου η προεδρία ανέφερε πως ο 55χρονος Άσαντ και η 45χρονη σύζυγός του, που ανακοίνωσε την ανάρρωσή της από καρκίνο του μαστού το 2019, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 αφού εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και πως θα εργάζονταν σε απομόνωση στο σπίτι.

«Οι εργαστηριακές και ακτινολογικές ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας τους επιστρέφουν σταδιακά στο φυσιολογικό», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η προεδρία, στην πρώτη δημόσια ενημέρωση για την κατάσταση του ζεύγους αφότου ασθένησαν.

Στη Συρία έχει καταγραφεί απότομη αύξηση των μολύνσεων από τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσε στο Reuters ένα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στις αρχές Μαρτίου, καθώς η χώρα ξεκινούσε την εμβολιαστική της εκστρατεία.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι ανθρωπιστικής βοήθειας λένε πως εξακολουθεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η πλήρης κλίμακα της ασθένειας λόγω έλλειψης ικανοτήτων διενέργειας τεστ σε ένα σύστημα υγείας που έχει καταστραφεί έπειτα από δέκα χρόνια πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ