today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Η κατάθεση Καλογρίτσα, τα bots του ΣΥΡΙΖΑ και ο πλειστηριασμός της Ναυτεμπορικής

Έτος εξελίξεων αναμένεται να είναι το 2021 για την Κέκροψ. Η εταιρεία περιμένει την τελεσίδικη απόφαση για τις εκτάσεις στο Παλαιό Ψυχικό, για τις οποίες υπάρχει εκκρεμοδικία με Ελληνικό Δημόσιο και Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσπαθήσει να γίνει επαφή με την δημοτική αρχή από την εισηγμένη, χωρίς ωστόσο να έχει τελεσφορήσει η προσέγγιση. Από τη μεριά του ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού αναζητεί νομικές τρύπες προκειμένου να εγείρει νέες αξιώσεις κατά της εταιρείας, κάτι που θα καθυστερήσει την εκμετάλλευση των εκτάσεων, οι οποίες ενδέχεται να δοθούν στην εισηγμένη. Όπως και να έχει το τρέχον έτος αναμένεται να είναι χρονιά εξελίξεων.

Ένα δελεαστικό πακέτο προς τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί στην έρευνα και στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων απεργάζεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του υπουργείου έχουν προσεγγίσει Total και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να τους «πασάρει» το νέο σχέδιο. Τί περιλαμβάνει αυτό; Το πάντρεμα ξένων με εγχώριους επενδυτές, καθώς επίσης και άδειες για αιολικά πάρκα και την παραγωγή υδρογόνου. Στην ουσία το υπουργείο και η ΕΔΕΥ προσπαθούν να πιάσουν το momentum, που θέλει εταιρίες πετρελαίου να στρέφονται στην πράσινη ενέργεια.

Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις Βρυξέλλες. Στόχος των επαφών είναι να ξεκαθαρίσουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει πως έως το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μπορεί το κράτος να στηρίζει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, και αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά εταιρειών με συσσωρευμένες υποχρεώσεις, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όταν ανοίξει η αγορά. Έτσι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στις περικοπές φόρων και στην παράταση αποπληρωμής των οφειλών σε βάθος χρόνου.

Μετά τους δύο άγονους διαγωνισμούς για την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων, καθώς και την εξάμηνη παράταση που δόθηκε στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος διαγωνισμός παίρνει παράταση. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για αυτό το μήνα, πλέον πηγαίνει έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Ο λόγος είναι πως η κυβέρνηση θέλει να δει ολοκληρωμένα business plans , ενώ θα δοθούν και από το δημόσιο πρόσθετες εγγυήσεις προς τους ενδιαφερομένους σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πρέπει να θεωρείται βέβαια η κατάθεσή του Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει ενδεχόμενες ευθύνες του πρ. υπουργού Νίκου Παππά. Μάλιστα από όσους γνωρίζουν ο. κ. Καλογρίτσας θεωρείται κομβικός μάρτυρας, που θα καθορίσει την τύχη της υπόθεσης. Επίσης, αρκετά πιθανό να καταθέσει και ο Ευ.Μαρινάκης, ο οποίος είχε προβεί και αυτός σε σχετικές καταγγελίες για την υπόθεση. Ωστόσο πληροφορίες από τον Πειραιά αναφέρουν πως ο εφοπλιστής δεν θέλει να εμπλακεί περισσότερο, επομένως η συγκεκριμένη κατάθεση δείχνει να ναυαγεί. Σε κάθε περίπτωση η κατάθεση κυρίως του Καλογρίτσα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για την αποκάλυψη του ρόλου του Κ.Βαξεβάνη στην υπόθεση αυτή και της χρηματοδότησης της εφημερίδας του, όπως περιγράφεται από τους βουλευτές της πλειοψηφίας στο πόρισμά τους.

Με τα bots του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν βάλει στην κυβέρνηση. Εκεί που το κυβερνητικό στρατόπεδο τα τελευταία χρόνια είχε κερδίσει τη μάχη των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του twitter έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που παραπονούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πια με επιτυχία την αντεπίθεσή του, έχοντας κυριαρχήσει στην μάχη των bots κάνοντας πλέον trends τα θέματα που επιλέγει ο ίδιος και τα οποία πλήττουν προσωπικά τον πρωθυπουργό. Το αποτέλεσμα; Οι άκαπνοι χειριστές των κοινωνικών δικτύων του κυβερνητικού στρατοπέδου, τσιμπούν αμέσως στις επιθέσεις, απαντούν ακόμα και επισήμως στα bots του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να γίνονται “θέματα” στα κανάλια και να επιτυγχάνεται τελικώς ο στόχος της Κουμουνδούρου. Στον πόλεμο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενεργοποιήσει τον παλιό μηχανισμό της Κουμουνδούρου επανενεργοποιώντας και παροπλισμένα ή απαξιωμένα accounts όπως τον @adiaseistos, τον @gerogriniaris κ.α. Στην κυβέρνηση δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι με υπεροπλία του ΣΥΡΙΖΑ στα s.m. δεν θα είναι εύκολη η συνέχεια, και ήδη ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Σήμερα, εκτός απροόπτου θα αποφασιστεί εάν ο πλειστηριασμός της Ναυτεμπορικής θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου ή όχι, αφού η οικογένεια Αθανασιάδη ζήτησε να συζητηθεί άμεσα η ανακοπή του προγραμματισμένου πλειστηριασμού. Σε περίπτωση όπου το αίτημα απορριφθεί, ο πλειστηριασμός θα προχωρήσει κανονικά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές συμπεριλαμβάνονται ο Θέμης Αλαφούζος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Μάρης και ίσως ο Δημήτρης Μελισσανίδης

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ