today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μια 29χρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision

Η Ρωσία θα στείλει στον διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο τη Μανίζια Σανγκίν, μια 29χρονη τραγουδίστρια από το Τατζικιστάν και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, που θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι με τίτλο “Russian Woman” (“Ρωσίδα γυναίκα”).

Γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Μανίζια, η νεαρή γυναίκα οικοδόμησε τη δημοτικότητά της κατ΄αρχάς στο Instagram. Κέρδισε στην ψηφοφορία του κοινού στη διάρκεια μιας εκπομπής στο κανάλι Pervy Kanal χθες, Δευτέρα, και θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία.

Γεννημένη το 1991 στο Τατζικιστάν, μια φτωχή πρώην σοβιετική δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας, η Μανίζια και η οικογένειά της έφυγαν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο και εγκαταστάθηκαν στη Μόσχα τρία χρόνια αργότερα.

Ως τραγουδίστρια είναι γνωστή χάρη σε σύντομα μουσικά κλιπ στο Instagram, που συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις.

Η Eurovision ανέφερε σε ανακοίνωση πως η νεαρή γυναίκα θα ερμηνεύσει το “Russian Woman”, “ένα τραγούδι για τη μεταμόρφωση της αυτοεπίγνωσης των γυναικών στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων στη Ρωσία”, σύμφωνα με τη Μανίζια.

“Η ρωσίδα γυναίκα διέτρεξε έναν απίστευτο δρόμο από την αγροτική καλύβα μέχρι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (ένα από τα πρώτα στον κόσμο), από τα παρασκευαστήρια του εργοστασίου μέχρι τις διαστημικές πτήσεις”, αναφέρει στην ανακοίνωση.

“Είμαι Τατζίκα, αλλά η Ρωσία με αποδέχθηκε και με μεγάλωσε. Θέλω ο κόσμος να δει τη χώρα μας όπως εγώ την ξέρω: γενναιόδωρη, ανοικτή, λαμπερή, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη”, δήλωσε η νεαρή τραγουδίστρια.

Εκτός από τη μουσική της σταδιοδρομία, η Μανίζια είναι επίσης ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων.

Το 2019, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά με ένα κουμπί συναγερμού για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στη Ρωσία.

Τον Δεκέμβριο, έγινε επίσης πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η επιλογή της Μανίζια για τη Eurovision έρχεται μετά την απόφαση του συγκροτήματος Little Big να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό, το οποίο είχε επιλεγεί για την περυσινή διοργάνωση που ακυρώθηκε τελικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ