today-is-a-good-day
19 C
Athens

Αλλαγές από σήμερα σε ωράριο απαγόρευσης και SMS. Τι ισχύει

Από σήμερα ισχύει νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και αλλαγές στις μετακινήσεις σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορωνοϊού καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 16 Μαρτίου θα ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την κυκλοφορία των πολιτών με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει στους κωδικούς μετακίνησης (sms) 2, 3 και 6.

Συγκεκριμένα, στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Ακόμη, επιπλέον διευκρινίσεις θα ζητούν τα ελεγκτικά όργανα για τον κωδικό μετακίνησης (sms) 4, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Τέλος, η απαγόρευση κυκλοφορίας, που μέχρι πριν λίγες μέρες ξεκινούσε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα, παρατείνεται από σήμερα μία ώρα και θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 5:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ