today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος CDU/CSU: Χώρος υπάρχει μόνο για προσεκτικά βήματα χαλάρωσης

Ο Ραλφ Μπρίνκχαους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) στην ομοσπονδιακή Bουλή (Bundestag), βλέπει χώρο μόνο για προσεκτικά βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού και οι μεταλλάξεις του.

Μία ημέρα πριν από τον επόμενο γύρο των συνομιλιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το αυστηρό lockdown το οποίο εφαρμόζεται, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους απέρριψε μια ευρείας έκτασης χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Αναμένω μόνο προσεκτικά βήματα στον τομέα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ υψηλές τιμές συχνότητας κρουσμάτων και επικρέμαται η απειλή των επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Γι ‘αυτό και η αυριανή απόφαση θα είναι μια πράξη εξισορρόπησης», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σήμερα στο Βερολίνο πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU).

Σχετικά με τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και τα οποία διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο, ο Μπρίνκχαους είπε ότι «είναι σημαντικό να ενοποιηθούν οι διαφορές. Πρόκειται για το θέμα της ομοιομορφίας και της σαφούς πορείας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και αυτό που είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό είναι να εφαρμοστεί τώρα η στρατηγική των διαγνωστικών τεστ. Εκτός από τον εμβολιασμό, αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο κατά της πανδημίας», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ