ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση κρύβει ότι έληξε το πρόγραμμα για τους ανήλικους, ασυνόδευτους πρόσφυγες

ΑΠΕ

To Kίνημα Αλλαγής αμφισβητεί όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, δηλαδή πως λύθηκε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «ό,τι βήματα και αν έγιναν, αυτονόητα βήματα, καλώς έγιναν, ωστόσο απέχει πολύ από την αλήθεια να πει κάποιος ότι λύθηκε το θέμα».

«Ίσως οι αρμόδιοι να μην έχουν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ίσως να γνωρίζει την αλήθεια και να τη θυσιάζει στον βωμό των επικοινωνιακών, μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Το συνηθίζει. Ας γνωρίζει, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία, αφού το κρύβει η κυβέρνηση, πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης των ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων τελείωσε με το τέλος του 2020 και δεν συνεχίζεται μέχρι τώρα», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

«Οι εργαζόμενοι στις δομές βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και τα ασυνόδευτα ανήλικα σε επισφαλή θέση για ακόμα μια φορά», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει: «Εφόσον ο πρωθυπουργός δημοσίως, για δεύτερη φορά, ανέλαβε την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα ας το κάνει με ειλικρίνεια. Τα προβλήματα λύνονται με βιώσιμο σχεδιασμό, δουλειά και όχι πολλά λόγια».

Μ.Μ.