today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Επιστολή Α1 Γυναικών προς Αυγενάκη, Μαυρωτά και Βασιλακόπουλο

Νέα επιστολή, την οποία απέστειλαν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και κοινοποίησαν στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, υπογράφουν έξι ομάδες της Α1 Γυναικών.

Στη σχετική επιστολή οι έξι ομάδες ((Νίκη Λευκάδας, Χανιά, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και Ζωγράφου) ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων (test covid-19, διαιτητές, ταξιδιών), τη διεξαγωγή ενός αγώνα την εβδομάδα, τροποποίηση της εγκυκλίου ώστε να επιτρέπονται έως πέντε μεταγραφές και να μην υπάρχει υποβιβασμός την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, ζητούν την χορήγηση περιόδου τριών εβδομάδων προετοιμασίας, ώστε να είναι έτοιμες οι ομάδες για την επανέναρξη της σεζόν.

Η σχετική επιστολή αναφέρει

ΠΡΟΕΔΡΟΝ :
κ. Γ1ΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κον ΑΥΓΕΝΑΚΗ
2.) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤ1ΣΜΟΥ Κον ΜΑΥΡΩΤΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

1.) Ως γνωστόν, οι κατωτέρω Ομάδες Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:
1. Α.Σ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
2. Ο.Α ΧΑΝΙΩΝ
3. Α.Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ
4. Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5. Α.Ο ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡ1ΟΥ
6. ΕΦΑΟΖ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,

την 28-1-2021, σας αποστείλαμε την από 25-1-2021 Επιστολή μας, με την οποία σας αναφέραμε μεταξύ των άλλων, την επιθυμία μας να εκκινήσει το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι ομάδες, εξ αιτίας της πανδημίας του cονίd-19, αλλά και τnν απαραίτnτn προϋπόθεσn για τnν έναρξη, την κάλυψη από την ΕΟΚ και μέσω Υμών και της Πολιτείας, των κατωτέρω λειτουργικών εξόδων των ομάδων:

Ήτοι:
α.) Όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.
β.) Όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).
γ.) Όλα τα Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.
2.) Τnν αυτή ως άνω επιστολή αποστείλαμε και τnν 27-1-2021 και προς το Γενικό Γραμματέα ΑΘλnτισμού κ. Μαυοωτά.
3.) Παρά την παρέλευση μηνός από την αποστολή προς εμάς, της ως άνω Επιστολής μας, δυστυχώς άπαντες κώφευσαν, και ουδεμία απάντηση ή θέση λάβαμε από οιονδήποτε για το προκύψαν αδιέξοδο των προβλημάτων μας, λόγω cονίd-19.
4.) Αντ αυτού, προς τριών (3) ημερών, η ΕΟΚ δια του Αντιπροέδρου της κ. Γολέμη, αναφέρεται «για έναρξη του Πρωταθλήματος εντός των επομένων 7-10 ημερών και διεξαγωγή 2 αγώνων την εβδομάδα!!!!», χωρίς να έχει συζητήσει με τις Ομάδες σε τι κατάσταση αγωνιστική, οικονομική ευρίσκονται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ΑΛΛΑ και τι δύναται η ίδια η Ομοσπονδία να πράξει, διότι ο Ρόλος της, Αξιότιμοι Κύριοι, δεν είναι μόνον εκτελεστικός, αλλά και Θεσμικός και αρωγός των Σωματείων, από τα οποία και συγκροτείται!

5.) Εν κατακλείδι, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβετε υπόψη Σας, γνωστά μεν πράγματα, για τα οποία τεχνηέντως παραλείπετε να λάβετε Θέση και να τα αντιμετωπίσετε, προφανώς για να μην κληθείτε να δώσετε λύση.

Συγκεκριμένα:
α.) Οι Αλλοδαπές Αθλήτριες των Ομάδων, έχουν από καιρό αποχωρήσει από τη χώρα μας, αφού το Πρωτάθλημα δεν διεξάγεται.
β.) Σήμερα που τις καλούμε, ΔΕΝ έρχονται στη χώρα μας για να αγωνιστούν, για διάστημα 2 μηνών που Θα διαρκέσει το Πρωτάθλημα και δεν βρίσκουμε Αλλοδαπές Αθλήτριες να έλθουν.
γ.) Δεν μπορούμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των ομάδων μας με Ελλnνίδεc ΑΘλήτοιεc από τις κατώτερες Κατηγορίες (Α2) , διότι τούτο απαγορεύεται από τους Κανονισμούς.
δ.) Οι Αθλήτριες μας δεν είναι Επαγγελματίες, ώστε με 10 ημέρες προπονήσεων να αρχίσουν αγώνες και μάλιστα δύο (2) την εβδομάδα, όπως η ΕΟΚ επικαλείται, κάτι που δεν έγινε ούτε στο Ποδόσφαιρο Ανδρών SL1 και SL2, που είναι Επαγγελματικές Κατηγορίες και τους εδώθη περίοδος 25 ημερών προετοιμασίας.
ε.) Ουδεμία συνδρομή, οποιασδήποτε φύσεως, λάβαμε μέχρι σήμερα από την ΕΟΚ και την Πολιτεία!!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, έστω και την ύστατη αυτή χρονική στιγμή, εν όψει τnς έναρξnς του Πρωταθλήματος, παρακαλούμε, όπως μας αντιμετωπίσετε σοβαρά και υπεύθυνα και μας:

Α.) Χορηγήσετε προθεσμία τουλάχιστον τριών (3) εβδομάδων, (από σήμερα), προετοιμασίας πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διότι αρκετές Αθλήτριες μας, αρνούνται να συμμετάσχουν στους αγώνες Πρωταθλήματος, φοβούμενες πιθανό τραυματισμό τους, λόγω του σύντομου (μικρού) χρονικού διαστήματος προετοιμασίας.

Β.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

Γ.) Καλύψετε όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

Δ.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ε.) Να αγωνιζόμαστε ένα (1) αγώνα την εβδομάδα, για την αποφυγή των τραυματισμών των Αθλητριών μας.

ΣΤ.) Τροποποιήσετε τnν Εγκύκλιο των Μεταγραφών:

1.) Ώστε να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουμε έως πέντε (5) μεταγραφές , που Θα ενισχύσουν τις Ομάδες μας άμεσα.

2.) Ουδεμία Ομάδα να υποβιβαστεί φέτος, λόγω των γνωστών εκτάκτων συνθηκών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ