today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Ύμνοι του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα: Χώρα πρότυπο στους εμβολιασμούς

Εύσημα για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού στην Ελλάδα δίνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως χώρα-πρότυπο επισημαίνοντας πως το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών “Ελευθερία” λειτουργεί ρολόι.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμά της με τίτλο «πού λειτουργούν καλύτερα οι εμβολιασμοί» η Handelsblatt αναφέρει πως χάος επικρατεί στη Γερμανία στο κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό. Διακομιστές καταρρέουν, οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας είναι υπερφορτωμένες. Σε ορισμένες άλλες χώρες η διαδικασία εμβολιασμού λειτουργεί εδώ και καιρό καλύτερα και πιο οργανωμένα. Όποιος αναζητεί χώρες πρότυπα τις βρίσκει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία και το Ισραήλ.

“Μέχρι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα συνολικά 700.000 άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πρωτοεμβολιαζόμενων 6,5%. 230.000 άτομα έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση. Στόχος μέχρι το καλοκαίρι είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των άνω των 18. Σε αντίθεση στη Γερμανία έχουν λάβει τη πρώτη δόση 3,3 εκατομμύρια πολίτες και περίπου 1,7 εκ. και τη δεύτερη. Το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 4%”, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

“Οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, μιας και ειδοποιούνται με SMS ή mail. Τα στοιχεία επικοινωνίας προέρχονται από το σύστημα άυλης συνταγογράφησης. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά. Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, σαν αυτή που στη Γερμανία οδηγεί σε απόγνωση πολλούς πολίτες, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, διότι όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι δεν συνάδει με την ψηφιοποιημένη διαδικασία”, αναφέρει η Handelsblatt.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ