today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Οι νέες διαδικτυακές παραστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, το εγγύς Διάστημα, τη γεωδυναμική και γενικά τις γεωεπιστήμες, διευρύνει τις διαδικτυακές παραστάσεις του το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης (ΚΕΠ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οποίες θα συνεχιστούν από το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου έως, καιρού επιτρέποντος, το Πάσχα.

Οι βραδιές Αστρονομίας και Ψηφιακής Παρατήρησης είναι μία διαδικτυακή δράση του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης, που αποτελεί μία εκπαιδευτική συνιστώσα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το προσωπικό του ΚΕΠ, δρ. Λάζαρο Κουτουλίδη και δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη τον Νοέμβριο του 2020.

«Όταν η πανδημία μάς υποχρέωσε να διακόψουμε τις διά ζώσης επισκέψεις, προσπαθήσαμε και, κρίνοντας από την ανταπόκριση που είχαμε, νομίζω τα καταφέραμε να απευθυνθούμε με προσιτό και εύληπτο τρόπο στο ευρύ κοινό», δηλώνει ο κ. Κολοκοτρώνης. «Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να μην περιοριστούμε στα αμιγώς αστρονομικά ή αστροφυσικά πλαίσια», προσθέτει.

Η δράση αφορά στην παρουσίαση διαφορετικών επιστημονικών ενοτήτων, μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Σκοπός του προγράμματος είναι η ουσιαστική συμμετοχή του κοινού και η γνωριμία του με τα διάφορα ερευνητικά πεδία, όπως αυτά προβάλλονται και επεξηγούνται από το ίδιο το εξειδικευμένο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, αλλά και η περαιτέρω ανάδειξη του επιστημονικού έργου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι διαδικτυακές παραστάσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 20:00 μέχρι τις διακοπές του Πάσχα και θα συνοδεύονται πάντα από αστρονομική παρατήρηση του χειμερινού ουρανού με ψηφιακά μέσα.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 – 3490022 καθημερινές από τις 10:00 έως τις 15:00 αλλά και στο [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ