today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ο mr. President αποκαλύπτει: Τα ξενοδοχεία, η Eldorado, και η Νίκη Κεραμέως

Τα ξενοδοχεία αγκομαχούν αλλά δεν το βάζουν κάτω. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα διεξάγονται συζητήσεις του Μαξίμου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της χώρας. Οι ξενοδόχοι βλέπουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και μια τουριστική σεζόν καλύτερη από το 2020, όμως θα απέχει πολύ από τις προσδοκίες τους. Τί ζητούν; Ρευστότητα με δανεισμό με εγγύηση ελληνικού δημοσίου, δηλαδή να επεκταθούν οι δυνατότητες ένταξης στον δανεισμό για τουριστικές επιχειρήσεις. Αν δούμε λοιπόν ΕΣΠΑ ειδικά για τουρισμό, ας μην παραξενευτούμε…

Είναι πολλά τα λεφτά και ψάχνουν λύση… Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στις Σκουριές βρίσκεται η Eldorado Gold. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα στελέχη της καναδικής εταιρείας, καθώς τα κόστη για την ανάπτυξη των Σκουριών παραμένουν υψηλά. Επομένως η διαχείριση του κινδύνου που μπορεί να συνεπάγεται η επένδυση, θα επιτευχθεί μέσω της εισόδου στρατηγικού επενδυτή. Η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις 1 δις.ευρώ στην ελληνική οικονομία, με το πολλαπλασιαστικό όφελος των επενδύσεων αυτών να αγγίζει τα 2 δις.ευρώ.

Και εκεί που όλα φαίνονταν καλά, μπήκε στον πάγο το deal. Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση πώλησης του ακινήτου της REDS στη Ρουμανία, καθώς παρά τη θετική απόφαση εκ μέρους της ΓΣ στις 24 Ιανουαρίου, η αλλαγή συσχετισμών στη μητρική της Ελλάκτωρ, αλλά και η επικείμενη αλλαγή της διοίκησης δείχνουν πως το project πώλησης του ακινήτου στη Ρουμανία… παγώνει μέχρι νεωτέρας. Το εν λόγω ακίνητο είναι οικόπεδο 7,9 στρεμμάτων, το οποίο είχε συμφωνηθεί να πουληθεί στα 11,4 εκατ.ευρώ, με τίμημα αρκετά υψηλότερο από τις επίσημες αποτιμήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Να θυμίσουμε ότι υποψήφιος αγοραστής είναι η Vastint Romania.

Ζήτησε κατανόηση και παράταση η Φουρλής και την πήρε… Συγκεκριμένα μετάθεση των πληρωμών στους προμηθευτές του έχει πετύχει η Φουρλής. Η εταιρεία στοχεύει στη διατήρηση της υψηλής ρευστότητας που διαθέτει και για αυτό το σκοπό βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους προμηθευτές. Οι οποίοι δείχνουν κατανόηση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά στον απόηχο της πανδημίας και πάνε πίσω τις πληρωμές τους. Άλλωστε η εταιρεία είναι ισχυρή οικονομικά , παρά τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού που έχει ουσιαστικά κλείσει το λιανεμπόριο. Επομένως βασιζόμενοι στις σχέσεις καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης οι προμηθευτές ρίχνουν νερό στο κρασί τους και κάνουν υπομονή.

Την τιμητική της έχει η Κύπρος αφού οι εταιρείες ηλεκτρικών ειδών στην χώρα μας την έχουν πρώτη στην λίστα για επέκταση. Αρχικά, την επέκτασή της στην αγορά της Κύπρου σχεδιάζει η Κωτσόβολος. Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική της, Dixons , ψάχνει προσωπικό σε δύο καταστήματα που στήνει αυτό το διάστημα στο νησί και ειδικότερα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η εταιρεία βρισκόταν σε επαφές με εμπορικό κέντρο για ενοικίαση χώρους 2,5 χιλ. τ.μ. Για κάθοδο στο νησί ετοιμάζεται όμως και η Media Markt , ενώ επέκταση των δραστηριοτήτων της ετοιμάζει και η Public, η οποία έχει ήδη σημαντική παρουσία στο νησί.

Στα πάνω της αυτή την περίοδο η Νίκη Κεραμέως. Με το νομοσχέδιό της κατάφερε να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, και να τον απομακρύνει από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και να σπρώξει ακόμα και τους ψηφοφόρους του στην κυβερνητική αγκαλιά σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι λίγο πράγμα να ανακοινώνεις πανδημία και τελικά όλοι να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ