Γαλλία: Γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της η μοναχή που νίκησε τον κορωνοϊό

PIXABAY

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η Γαλλίδα μοναχή αδελφή Αντρέ, γιόρτασε σήμερα τα 117α γενέθλιά της, με μια τούρτα και μια προσευχή, αφότου κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό, λίγο καιρό πριν.

Η αδελφή Αντρέ, η οποία έζησε την ισπανική γρίπη πριν από έναν αιώνα, είπε ότι η σημερινή ημέρα της προκάλεσε τεράστια χαρά.

«Συναντήθηκα με όλους εκείνους που αγαπώ και ευχαρίστησα τον Θεό που τους έδωσε σε εμένα», δήλωσε η Λουσίλ Ραντόν, η οποία ονομάστηκε αδελφή Αντρέ, όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944.

Έπειτα από μια τελετή στο ιδιωτικό εκκλησάκι του οίκου ευγηρίας, όπου διαμένει, η 117χρονη πήρε την ευλογία του επισκόπου της Τουλόν.

Λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19 η οικογένειά της δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν βρισκόταν μεταξύ εκείνων που της τηλεφώνησαν για να της ευχηθούν για τα γενέθλιά της.

Γεννηθείσα στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, η αδελφή Αντρέ έχει γίνει μάρτυρας δύο παγκόσμιων πανδημιών. Ήταν έφηβη όταν η ισπανική γρίπη εκδηλώθηκε, προσβάλοντας περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού μεταξύ του 1918 και 1920.

Ο αδελφός της πέθανε, μία από τις τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ζωές που χάθηκαν σε εκείνη την πανδημία, εκείνη, ωστόσο, δεν αρρώστησε.

Η αδελφή Αντρέ διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό τη 16η Ιανουαρίου, χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα.

«Όχι δεν φοβήθηκα, διότι δεν φοβόμουν να πεθάνω… Είμαι χαρούμενη που είμαι μαζί σας, όμως θα ευχόμουν να βρίσκομαι κάπου αλλού, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό μου, τον παππού μου και τη γιαγιά μου», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.