today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Β.Κικίλιας: Εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα τονίζοντας πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown, πρωτίστως κι αμέσως στην Αττική.

Μιλώντας στο Open TV ότι ο κ. Κικίλιας δήλωσε παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε ο υπουργός.

«Την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγελιας.

Ένα lockdown τύπου Μαρτίου μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ