today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σε διαφορετική γραμμή ο Αδ.Γεωργιάδης από τον Β.Κίκιλια για το lockdown 

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι».

Αυτό απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την ανησυχία για την πίεση στα νοσοκομεία.

«Αν ο υπουργός Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι πυκνοκατοικημένη και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, κατά τη δική του γνώμη, ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

Τέλος ανέφερε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων «για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ