today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως για τα σχολεία το υπουργείο παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

Μιλώντας στο MEGA η κ. Κεραμέως τόνισε πως «αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάσει τις εισηγήσεις».

Η ίδια απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6; διερωτήθηκε η υπουργός.

«Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Δεύτερον, συνέχισε, ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ