today-is-a-good-day
19 C
Athens

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Κ.Μπογδάνου

Ομόθυμα, τα κόμματα καταδίκασαν στη Βουλή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όσο και ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, έκαναν λόγο για αυτονόητη καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας.

«Για τη χθεσινοβραδινή φοβερή επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος και την οποία πιστεύω καταδικάζει όλος ο ελληνικός λαός, πρέπει το σύνολο των κομμάτων να τοποθετηθούν και να υπάρξει ομόθυμη καταδίκη εναντίον τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν στόχο την φίμωση των βουλευτών και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Πρέπει πολιτικά να τις καταδικάζουμε και να δίνουμε σαφείς κατευθύνσεις προς τις δυνάμεις ασφαλείας να εξιχνιάζονται άμεσα και οι υπεύθυνοι τους να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήνουμε ατιμώρητες πράξεις που προσβάλουν την κυριαρχία του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική του έκφραση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος στο παρελθόν υπήρξε θύμα τέτοιας τρομοκρατικής επίθεσης.

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειαςν όπως αυτονόητη είναι και η υποχρέωση της ΕΛΑΣ να ερευνά και να ανταποκρίνεται στο καθήκον και στις ευθύνες της, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος.

Την καταδίκη του κόμματός του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ. Μπογδάνου, η οποία «δείχνει και τι υπηρετεί», όπως είπε, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Η Ελληνική Λύση απερίφραστα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ.Μπογδάνου. Είναι απαράδεκτο, ακόμα και αν διαφωνούμε, να επιχειρούμε να τρομοκρατήσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Χύτας.

«Οι πολιτικές διαφορές δεν έχουν θέση σε τρομοκρατικές ενέργειες. Καταδικάζουμε απερίφραστα», σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ