today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Άρση των περιορισμών στα βιβλιοπωλεία ζητούν οι εκδότες

Με επιστολή τους στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, οι Έλληνες Εκδότες ζητούν τον περιορισμό των υγειονομικών μέτρων του click inside και click away που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στον χώρο του βιβλίου.

Οι εκδότες, αφού ευχαριστούν τον υπουργό για την ανταπόκρισή του και τη συνολική στήριξη στο βιβλίο, αναφέρουν ότι με τα τελευταία μέτρα στα βιβλιοχαρτοπωλεία, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στον εφοδιασμό των μαθητών με τα απαραίτητα βιβλία και σχολικά βοηθήματα, τα αναλώσιμα και τη γραφική ύλη, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις τους.

Οι εκδότες που να σημειωθεί ότι εκπροσωπούν το σύνολο του χώρου του βιβλίου, δεσμεύονται ότι θα τηρήσουν στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται.

Ακολουθεί η επιστολή των Εκδοτών προς τον κ. Γεωργιάδη:                                                                                                                                            “Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει, ώστε τα βιβλιοπωλεία να παραμείνουν ανοιχτά στο διάστημα της ισχύος των περιοριστικών μέτρων. Συμβάλατε αποφασιστικά στον ομαλό εφοδιασμό των μαθητών με τα απαραίτητα βιβλία και σχολικά βοηθήματα, με τα αναλώσιμα και τη γραφική ύλη, ώστε να αντεπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, το βιβλιόφιλο κοινό μπόρεσε να προμηθευτεί τα βιβλία της επιλογής του, τον απόλυτο σύντροφο όλων μας στις μέρες της πανδημίας.

Κατανοούμε το γεγονός ότι κατακλύζεστε από αιτήματα, επανερχόμαστε όμως στο θέμα των βιβλιοπωλείων και στην ανάγκη να λειτουργήσουν εκ νέου χωρίς τους περιορισμούς του click away και του click in shop, αλλά με ελεγχόμενη είσοδο ατόμων σε κάθε κατάστημα. Με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε λειτουργία, οι ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, ώστε να προμηθευτούν απρόσκοπτα τα βιβλία του δευτέρου εξαμήνου, τα σχολικά βοηθήματα και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για τη σχολική και μαθησιακή διαδικασία.

Ελπίζουμε στην κατανόησή σας για μία ακόμα φορά, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς, οι μαθητές και η λειτουργία των σχολείων όλης της χώρας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Κωνστανταρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου

Πόλα Καπόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

Ιωάννης Κωνσταντάρας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ