today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Η 22χρονη Γκόρμαν που μάγεψε τον Λευκό Οίκο πρωταγωνίστρια και στο Super Bowl

Η 22χρονη Αμάντα Γκόρμαν, η νεότερη ποιήτρια που προσκλήθηκε σε τελετή ορκωμοσίας προέδρου των ΗΠΑ και μάγεψε  με την απαγγελία «Ο λόφος που ανεβήκαμε» στις 20 Ιανουαρίου, θα  είναι πρωταγωνίστρια και στο Super Bowl. Θα απαγγείλει ένα αδημοσίευτο ποίημα, στις 7 Φεβρουαρίου στην Τάμπα, πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ Τάμπα Μπέι και Κάνσας Σίτι, ως σύμβολο αλλαγής και εμπιστοσύνης στις νεότερες γενιές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.
Ο επίτροπος Ρότζερ Γκούντελ ανακοίνωσε ότι η δασκάλα Τριμέιν Ντέιβις, η νοσοκόμα Σούζι Ντόρνερ και ο βετεράνος Τζέιμς Μαρτίν θα πρωταγωνιστήσουν στο ρίξιμο του κέρματος πριν από το παιχνίδι στο Στάδιο Raymond James.
Ένα παιχνίδι που θα γίνει μπροστά σε ένα «μικρό» κοινό περίπου 22.000 θεατών, εκ των οποίων 8.000 βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορονοϊού, ενώ θα το παρακολουθήσουν περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην τηλεόραση. Κινήσεις που εντάσσονται στις πρωτοβουλίες του NFL για την κοινωνική ένταξη και τη μάχη κατά του ρατσισμού.
H διοργανώτρια αρχή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, όπως είναι γνωστό, στηρίζοντας το κίνημα black lives matter, ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ