today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Αργεντινή: Κάηκαν 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων

Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, μετέτρεψε σε αποκαΐδια ως αυτό το στάδιο 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στη νότια Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.

Η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελ Μπολσόν, πόλης 18.000 κατοίκων στην επαρχία Ρίο Νέγρο (νότια).

«Υπάρχουν λόφοι που έχουν παραδοθεί τελείως στις φλόγες, οι διαστάσεις (της πυρκαγιάς) είναι πολύ μεγάλες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουμε ζήσει στην περιοχή», τόνισε σε ΜΜΕ ο Νικολάς Ντ’ Αγοστίνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (SPLIF) στην επαρχία.

Τέσσερις πυροσβέστες από τους περίπου 100 επαγγελματίες που κινητοποιήθηκαν, μαζί με εθελοντές και κατοίκους, τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας.

Η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι σφοδροί άνεμοι και η μορφολογία του εδάφους περιέπλεξαν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους στάλθηκαν να υποστηρίξουν δύο ελικόπτερα κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος κάνοντας ρίψεις νερού. Ως χθες το βράδυ, δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ