today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Πρόστιμο σε αστυνομικούς που παραβίασαν το lockdown και πήγαν για κούρεμα

Μια ομάδα 31 αστυνομικών στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο 200 λιρών στον καθένα, αφότου παραβίασαν τους αυστηρούς κανονισμούς του λοκντάουν κατά της Covid-19 και πήγαν να κουρευτούν, εν ώρα υπηρεσίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από καταγγελίες που έλαβε ότι αστυνομικοί πήγαν για κούρεμα σε κουρείο στον σταθμό Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο.

Βάσει των περιορισμών του λοκντάουν, που επιβλήθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, τα κομμωτήρια και τα κουρεία βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, για να αποτραπεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι 31 αστυνομικοί, που πήγαν για κούρεμα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο 200 λιρών και οι δύο εξ αυτών που το οργάνωσαν θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών για παράβαση καθήκοντος.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό και εξοργιστικό ότι αστυνομικοί μου δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών τηρώντας τους κανονισμούς κατά της Covid-19», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μάρκους Μπάρνετ.

«Αν και οι αστυνομικοί έκαναν δωρεά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο πλαίσιο του κουρέματος, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πήραν μια πολύ κακή απόφαση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ