today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

H Βρετανία στοχεύει σε τεστ 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάσα

Η Βρετανία στοχεύει να διεξάγει 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα εμβολιασμούς κατά της Covid-19 όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τον ρυθμό της εκστρατείας και να έχει εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στελέχη της AstraZeneca λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να παραδίδει 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου και ο Μπόρις Τζόνσον επισημαίνει πως η διαθεσιμότητα περισσότερων εμβολίων θα είναι κρίσιμη ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε 24ωρη βάση.

«Θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα όσο συντομότερα μπορέσουμε», είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Προς το παρόν, το όριο το έχει θέσει η προμήθεια».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει πως το να δοθεί προστασία στους πιο ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά εξόδου από το λοκντάουν, που εφαρμόζεται στην Αγγλία από την περασμένη εβδομάδα.

Η Σκωτία, που επέβαλε καραντίνα την ίδια περίοδο, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τους περιορισμούς.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλότερης προτεραιότητας. Μονάχα 2,4 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, επομένως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερους από 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα για να πετύχει τον στόχο της.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως η Βρετανία βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να πετύχει τον στόχο της και οι κατασκευάστριες εταιρείες παραδίδουν τα εμβόλια βάσει του προγράμματος, ωστόσο η όλη διαδικασία θα είναι ομαλότερη, καθώς θα εξελίσσεται.

Ο πρόεδρος της AstraZeneca στη Βρετανία Τομ Κιθ-Ρόατς είπε πως ελπίζει ότι θα καταφέρει να επεκτείνει την προμήθεια πέραν των 2 εκατομμύριων δόσεων την εβδομάδα καθώς οι διαδικασίες βελτιώνονται, ωστόσο δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα είναι τελικά δυνατό.

«Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε έναν αριθμό άνω των 2 εκατομμυρίων, όμως προφανώς ενδέχεται να είναι δυνατό», τόνισε ενώπιον των βουλευτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ