today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Politico: Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Κ.Μητσοτάκης στην Ε.Ε.

Την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού», πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες του PoliticoEurope.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του PoliticoEurope η ελληνική κυβέρνηση προτείνει στην ΕΕ να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊό», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα ντε ντερ Λέιν σε επιστολή του.

«Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα πάντα με το PoliticoEurope ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην επιστολή ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».

Και ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ