today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Στις 25/1 στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν οι νέες διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη θα λάβει χώρα ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών, στις 25 Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση της Τουρκίας στην Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

«Σήμερα είναι 11 Ιανουαρίου. Ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές. Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μετά από τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ