Ο μεγάλος επιτελικός. Γράφει ο Παύλος Χρηστίδης

302

Θυμάμαι τα σχόλια του κ.Μητσοτάκη πριν τις εκλογές: «Με κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε μικρότερο Υπουργικό σχήμα». Στην πρώτη ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη!! Το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του!

Του Παύλου Χρηστίδη*

Αναρωτιέμαι αν θυμάστε επίσης εκείνους τους περίφημους μπλε φακέλους που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης στους υπουργούς και υφυπουργούς του.  Τι έχουν γίνει άραγε σήμερα;  Yπάρχει  άραγε κάποιος ο όποιος αξιολογεί το κυβερνητικό έργο και αν αυτό λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή ή μη των στελεχών της κυβέρνησης.

Άραγε άλλαξαν οι υπουργοί με βάση αυτό ή με βάση άλλου τύπου ισορροπίες; Tα ερωτήματα σαφώς ρητορικά.

Η δήλωση αποχώρησης του κ. Θεοδωρικάκου  από την κυβέρνηση είναι ομολογία ακριβώς αυτής της απουσίας αξιολόγησης και της αποτυχίας του κυβερνητικού έργου και της δήθεν επιβράβευσης του μεταρρυθμιστικού οίστρου και των προθέσεών της.

Σε κάθε περίπτωση όλο το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση,  θα συνεχίσει να κρίνεται  πάρα πολύ αυστηρά από τα λάθη και τις παραλείψεις, τις οποίες έχει και στην ουσία αποδέχεται η Νέα Δημοκρατία, με τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη.

Εδώ είμαστε να κάνουμε αυστηρή κριτική.  Για εμάς και το Κίνημά μας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ίσα-ίσα είναι απολύτως ξεκάθαρες πια οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

*O Παύλος Χρηστίδης είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.