today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα

Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίνετε στις παραλίες και στις πλατείες

Την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε στη Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

«Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης», ευχήθηκε μετά την Ακολουθία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Εξάλλου, κατά την έξοδό του από τον Ιερό Ναό, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφων ανέφερε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό για «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Τόνισε, μάλιστα, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με τη γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίνετε στις παραλίες και στις πλατείες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ