today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ένα βήμα πριν το τέλος – Ο Ν.Χαρδαλιάς γράφει στο ThePresident

Η Επιχείρηση Ελευθερία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μας δίνει και πάλι λόγο να χαμογελάσουμε κι η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ξαναφέρνει την ελπίδα σε όλους μας ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία.

Του Ν.Χαρδαλιά*

Το εμβόλιο είναι πλέον εδώ και η αλυσίδα της μεταφοράς και διάθεσής του ήδη λειτουργεί, με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των συναρμόδιων φορέων, του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση -τη μεγαλύτερη ανεφοδιαστική και διαμετακομιστική επιχείρηση που έχει γνωρίσει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες- που υπόσχεται ότι κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, σε όποια γωνιά της χώρας κι αν βρίσκεται, θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο εμβόλιο, στο χρόνο που πρέπει και με απόλυτη ασφάλεια.

Και είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας να κάνουμε το εμβόλιο, είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο. Γιατί με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε, όχι μόνο τον εαυτό μας και τους γύρω μας ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά την ίδια μας την Πατρίδα, ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή την περιπέτεια.

Οι άοκνες προσπάθειες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που μήνες τώρα μοχθεί για να φέρει σε πέρας αυτό το τιτάνιο έργο, έδωσαν επιτέλους το αποτελεσματικότερο όπλο για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη. Και είναι πραγματικά συγκινητικό ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σήμερα ενωμένη κάτω από την ασπίδα της επιστήμης.

Αυτόν τον δρόμο ακολουθήσαμε κι εμείς από την πρώτη στιγμή. Ακούσαμε τους ειδικούς μας, τους επιστήμονές μας που με απίστευτη προσήλωση μοχθούν δίπλα μας όλους αυτούς τους μήνες. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα του εμβολίου, είναι η ώρα να δείξουμε για μια ακόμα φορά εμπιστοσύνη στην επιστήμη, την πρόοδο και να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη.

Κι εμείς στην Πολιτική Προστασία, σταθερά στο καθήκον, συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να διασφαλίσουμε ότι η πανδημία θα παραμείνει υπό έλεγχο μέχρι να επιτύχουμε μέσω του εμβολιασμού, ικανό ποσοστό ανοσίας στον γενικό πληθυσμό.

Και σε αυτό τον αγώνα, συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε σύμμαχό μας τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Γιατί η τήρηση των μέτρων είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχιστεί.

Η έναρξη των εμβολιασμών, όσο χαρμόσυνη είδηση κι αν είναι, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε. Τώρα, είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε τη μεγαλύτερη υπομονή, μέχρι το εμβόλιο να γίνει κοινό κτήμα, μέχρι να μπορέσουμε με ασφάλεια να πούμε ότι αφήσαμε οριστικά πίσω μας την πανδημία.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, ένα βήμα πριν το τέλος της πανδημίας. Ένα βήμα που θα κάνουμε όλοι μαζί, με συνέπεια, προσοχή, υπευθυνότητα, ώστε η νέα χρονιά να είναι μια καλύτερη χρονιά, με περισσότερη αισιοδοξία για όλους, με τους αγαπημένους μας ασφαλείς κι επιτέλους, κοντά μας.

*Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ