today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Η νίκη της κοινής λογικής, οι “τσαρλατάνοι” και ο Αλέξης Τσίπρας

Νίκη της κοινής λογικής απέναντι στα σενάρια συνωμοσιολογίας, γύρω από τον εμβολιασμό, αποτελεί η πρώτη και η δεύτερη ημέρα της επιχείρησης «Ελευθερία», που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Στην κυβέρνηση αποτιμούν θετικά την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Του Κώστα Πασίση

Οι «εικόνες» με τον εμβολιασμό της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της χώρας, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, του Σωτήρη Τσιόδρα και κυρίως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ήταν υψηλού συμβολισμού και σηματοδοτούν το τέλος του «εφιάλτη».

Το εμβόλιο επί της ουσίας γίνεται το «διαβατήριο» για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα της, αν και αυτή προσδιορίζεται για το Φθινόπωρο του 2021.

Από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης «Ελευθερία» το Μαξίμου εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι το πρώτο σημαντικό βήμα στη μάχη κατά του covid 19 έγινε, αφήνοντας  ένα θετικό αποτύπωμα και την ελπίδα ότι σύντομα θα πάρουμε πίσω όλοι τις ζωές μας.

Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού η μαζική συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό είναι και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπει οριστικό τέλος στο φονικό ιό.

Την ίδια στιγμή, μέχρι χθες τουλάχιστον, δυο  εκ. Ευρωπαίοι πολίτες έκαναν το εμβόλιο, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.

Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου είναι και η πιο ηχηρή απάντηση στους πάσης φύσεως «ψεκασμένους» που διασπείρουν απίστευτες θεωρίες.

Μια από αυτές τις σαχλαμάρες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι η Προέδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν εμβόλιο το οποίο δεν είχε το σκεύασμα της Pfizer αλλά φυσιολογικό ορό!

Στους διακινητές fake news απάντησε με ανάρτηση της η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ) η οποία μίλησε για «μαύρα μεσάνυκτα» όλων αυτών και εξήγησε τεκμηριωμένα γιατί αυτές οι θεωρίες δεν έχουν καμιά σοβαρή βάση.

Οι «τσαρλατάνοι» και ο Αλέξης Τσίπρας

Το όλο σκηνικό, όμως, ανέδειξε ότι στη χώρα μας  ακόμη υπάρχουν δυο …κόσμοι. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις της ευθύνης και της ορθής  σκέψης και από την άλλη όχθη, η μιζέρια, ο μικροκομματισμός, ο λαϊκισμός και οι «ψεκασμένοι», που ευτυχώς ανήκουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι τελευταίοι, επικίνδυνοι τσαρλατάνοι με πολιτικό μανδύα,  διασπείρουν φήμες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, με στόχο να γίνουν αρεστοί σε  μια κατηγορία πολιτών που αρέσκεται στις μυθοπλασίες και γενικότερα στις ασυναρτησίες.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό αναμένεται να είναι ηχηρή απάντηση στη νέα αυτή επικίνδυνη τάση, που ενδημεί σε καταστάσεις πανδημίας ή άλλων ακραίων φαινομένων.

Στην κυβέρνηση πάντως αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η γενικότερη πολιτική στάση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συμμετείχε στον εμβολιασμό των πολιτικών αρχηγών, προτρέποντας, τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, αλλά ταυτόχρονα  εξαπέλυσε και ανούσια πολιτικά πυρά, προσπαθώντας να αποδομήσει την εθνική προσπάθεια.

«Οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι,  μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανάφεραν  τον ιό” ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ρίχνοντας υψηλή δόση «ιικου φορτίου».

Παράλληλα  το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, λίγο πριν πάει να εμβολιαστεί ο κ. Τσίπρας, είχε ξεκινήσει τη δική του πολιτική  εκστρατεία.

Τα στελέχη της από το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια  μιλούσαν για επικοινωνιακό σόου με τρεις κούτες εμβολίων, ως να μη … γνώριζαν ότι η Ελλάδα πήρε όσα  τις αναλογούσαν βάσει  του πληθυσμού της.

Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Στην επιθετική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «παραπλανητικά διλήμματα και ερωτήματα που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ