today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Εμβολιάστηκε καταχειροκροτούμενη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Στον Ευαγγελισμό έφτασε λίγο πριν τις 14:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να εμβολιαστεί.

Η πρώτη πολίτης της χώρας, σε μια συμβολική κίνηση, μετέβη στον Ευαγγελισμό όπου, λίγη ώρα αφού εμβολιάστηκαν οι πρώτοι Έλληνες πολίτες, έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Η κ. Σακελλαροπούλου μετά τον εμβολιασμό της δήλωσε πώς «Δίπλα στην αγωνιά μπορεί να φωλιάσει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, Να ανταμώσουμε πάλι να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εν συνεχεία η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ