today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Γερμανία: Οι γιατροί προειδοποιούν για ενδεχόμενο τρίτο κύμα λόγω των χριστουγεννιάτικων επισκέψεων

Λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στην Γερμανία, εκπρόσωποι Ιατρικών Ενώσεων ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν τις οικογενειακές επισκέψεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ο πρόεδρος του «Ένωσης Εντατικής και Ιατρικής Εκατάκτου Ανάγκης» Ούβε Γιάνσενς απηύθυνε μέσω της εφημερίδας «Rheinische Post» την «επείγουσα παράκληση στους πολίτες να μην συναντήσουν καλύτερα τη γιαγιά και τον παππού τους, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μόνο με τον μέγιστο περιορισμό του αριθμού των επαφών συγγενών μπορεί να προληφθεί το τρίτο κύμα του κορωνοϊού», τόνισε

Επίσης, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ προειδοποίησε ότι ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα κορωνοϊού θα επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας. «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήδη είναι υπερφορτωμένο, όλοι θα πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους το θεμελιώδες ερώτημα εάν πρέπει να εξαντλήσουν τα νόμιμα ανώτατα όρια για τις συναντήσεις τους κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα 32.195 νέα κρούσματα κοροναϊού στο Ινστιτούτο Ρόμπερ Κοχ του Βερολίνου εντός μίας ημέρας. Αυτός ο αριθμός υπερβαίνει κατά 5.300 τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας. Επίσης, καταγράφηκαν 802 νέοι θάνατοι εντός 24 ωρών που σχετίζονται με τον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ