today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμ.Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ καθώς εμφάνισε συμπτώματα, ενώ θα τεθεί σε απομόνωση για επτά ημέρες, συμφωνά με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά και θα εργαστεί  εξ αποστάσεως, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης. τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του Κράτους, τίθεται σε απομόνωση, “αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας”, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του. Ως εκ τούτου δεν θα μεταβεί στη Γερουσία, όπου αναμενόταν να παρουσιάσει σήμερα την εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης, όπως το είχε κάνει την προηγουμένη στην Εθνοσυνέλευση. Κάλεσε τον πρόεδρο της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ για να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ, “δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα”, διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές, Τρίτη, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Η Γαλλία αυτή την εβδομάδα επέβαλε αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊού.

Υπάρχουν δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας, με περισσότερους από 59.400 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στον Γάλλο πρόεδρο ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε τις καλύτερες ευχές του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19.

“Λυπάμαι που ακούω πως ο φίλος μου @EmmanuelMacron βρέθηκε θετικός στο τεστ για κορονοϊό. Σας ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση”, έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανήρτησε επίσης το ίδιο μήνυμα στα γαλλικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε νοσήσει από κορωνοϊό, μάλιστα πέρασε τον Απρίλιο τρεις ημέρες στην εντατική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ