today-is-a-good-day
14.4 C
Athens

Τηλεδιάσκεψη για τον εμβολιασμό υπό τον Κ.Μητσοτάκη

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα προεδρεύσει  στις 12.00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα της Κομισιόν, το αργότερο έως τις 30/12 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της Pfizer και η διανομή του θα ξεκινήσει άμεσα, σε όλες τις χώρες, εντός 24 ωρών για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει σπουδαία δουλειά κι έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές στη χώρα μας γι’ αυτή την «δύσκολη υγειονομική άσκηση», όπως δύσκολη θα είναι, όπως είπε, και η επικοινωνιακή εκστρατεία που θα γίνει τόσο από την ΕΕ όσο και από κάθε χώρα ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του που τουλάχιστον στο θέμα αυτό υπάρχει διακομματική συναίνεση και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει και διαφάνεια, ώστε να μη γίνει αντικείμενο μικροκομματικής κριτικής.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, μάλιστα, ικανοποιημένος που ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων πολιτών θέλει να εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που δεν μπορεί να πειστεί ότι ο εμβολιασμός θα είναι ασφαλής και αποτελεσματικός. Άρα, η επικοινωνιακή εκστρατεία στοχεύει, όπως ανέφερε, σ’ εκείνους που μπορούν να πειστούν, διότι με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και με κανένα άλλο μέτρο δεν θα μπορέσει να σταματήσει η διασπορά του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ