today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Η νέα Octavia διαθέτει ένα διάκτινο τιμόνι που ξεχωρίζει για την αισθητική του

Η νέα Octavia διαθέτει ένα διάκτινο τιμόνι που ξεχωρίζει για την αισθητική του. Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της αυτοκίνησης, το τιμόνι απλά εξυπηρετούσε στο να καθορίζει ο οδηγός την κατεύθυνση του αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια έγινε πολυλειτουργικό, φιλοξενώντας πλήθος χειριστηρίων και φυσικά τον αερόσακο. Το σχήμα του είναι λίγο πολύ προκαθορισμένο, με συνήθως τρεις ή τέσσερις ακτίνες, με τις όποιες διαφοροποιήσεις να αφορούν το υλικό κατασκευής ή την επένδυση, τη διάμετρο ή το πάχος, ενίοτε και το κάτω μέρος της στεφάνης, που σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως σε πιο σπορ εκδόσεις, είναι πεπλατυσμένο.

Οι σχεδιαστές της Skoda πέτυχαν το στόχο τους που ήταν να φτιάξουν ένα τιμόνι δύο ακτίνων. Η συνολική διάταξη εγγυάται πως ο οδηγός γνωρίζει πάντα τη γωνία με την οποία έχει στρέψει το τιμόνι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, το κάτω μέρος του τιμονιού διαθέτει ένα είδος μινιμαλιστικής τρίτης ακτίνας, που προσφέρει σαφή αίσθηση στον οδηγό ανά πάσα στιγμή για τη θέση του τιμονιού.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επιτρέπει την προετοιμασία μιας έκδοσης του τιμονιού με μια κανονική τρίτη ακτίνα, η οποία προορίζεται για τα σπορ μοντέλα της εταιρείας, δηλαδή τα RS και τις εκδόσεις Sportline και Monte Carlo.

Το νέο τιμόνι των δύο ακτίνων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τέταρτη γενιά της Skoda Octavia, αλλά σταδιακά τοποθετείται και στα άλλα μοντέλα της εταιρείας. Χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να το εξελίξει. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης δημιουργήθηκαν περίπου δέκα διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες μελετήθηκαν για να προκύψει το ιδανικό σχήμα και η ιδανική θέση των χειριστηρίων, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από τα δάχτυλα του οδηγού.

Το νέο τιμόνι έχει γίνει ήδη δεκτό με πολύ θετικά σχόλια από οδηγούς της νέας Skoda Octavia, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετικές έρευνες ικανοποίησης πελατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ